Liehunen Oy:n historiaa

Historiaa-1-kelkkamaalarit

1950-luku

Maalarista yrittäjäksi


Vuonna 1950 Yrjö Liehunen aloittaa maalausurakoinnin omalla toiminimellä siirryttyään yrittäjäksi Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy:n palveluksesta. Tästä alkaa Liehunen Oy:n ja Veljekset Lehtinen Maalausliike Oy:n erittäin hyvä ja pitkäaikainen yhteistyö, joka jatkuu edelleenkin.


Ensimmäinen työkohde urakoitsijana on Helsingin yliopiston julkisivujen maalaus.


Ensimmäinen varasto sijaitsi Mannerheimintie 31 pesutuvassa.

 


1960 ja 1970-luvut

Kelkkamaalarien vuosikymmenet


Maalta kaupunkiin muuttaminen kasvatti Helsinkiä voimakkaasti 60- ja 70-luvuilla. Roihuvuori rakennettiin ja Liehunen maalasi julkisivut. Tästä syystä Roihuvuorta kutsuttiin myös "Liehusen kaupungiksi".

Erinomainen menestyminen kiinteistöjen julkisivujen maalaustöissä johtaa siihen, että Yrjö Liehunen saa lempinimen "Kelkkamaalareiden kuningas".


Vuosikymmenet, erityisesti niiden talvikuukaudet, ovat myös porrashuoneiden ja muiden sisämaalausten aikaa.


Liehunen Oy oli maalausalalla merkittävä edelläkävijä myös markkinoinnissa; 1963 televisiossa esitetään mainos, jossa Liehusen maalarit maalaavat Olympiastadionin tornia Tikkurilan Ulko-Jokerilla.

 
Historiaa-3-nostinauto

1980-luku

Maalausliikkeestä julkisivujen kunnostajaksi


Pääkaupunkiseudun kiinteistökannan vanheneminen tuo tarvetta yhä raskaammille julkisivukorjauksille ja Liehunen muuttuu maalausliikkeestä julkisivujen korjaajaksi. Julkisivujen laajemmat rappaustyöt otetaan mukaan palveluihin, mutta myös perinteiset maalaustyöt pysyvät tärkeässä osassa asiakkaille tarjottavissa palveluissa.


Ostetaan omat konttori- ja varastotilat osoitteesta Tehtaankatu 29, Helsinki, jossa yritys toimii edelleenkin.


Hannu Liehunen valmistui rakennusmestariksi ja tuli mukaan yhtiötä kehittämään. 3.12.1981 perustetaan Sutimiehet Oy täydentämään Liehunen Oy:n palveluja.


Juha Liehunen valmistuu LVI-teknikoksi ja merkonomiksi. Vuonna 1982 ostetaan 1945 perustettu Metallitae Oy Vesi- ja lämpöjohtopalvelu.


1982 ostetaan ensimmäinen nostoauto Liehuselle.


Yksi vuosikymmenen merkittävimmistä kohteista on Olympiakylän ulkopuolten ja porrashuoneiden maalaustyöt.

Liehunen aloittaa maalaustyöt Neuvostoliitossa:


1989 Hotelli Helen Pietarissa (360 huonetta):

1989 Hotelli Astorian sisämaalaustöitä 
Historiaa-4-tyomaa

1990-luku

Lämpörappauksia ja betonikorjaamista


Lämpörappausten ja betonikorjaamisen vuosikymmen. Julkisivuilla ja parvekkeissa siirrytään maalaamisesta betonikorjaamiseen, joka yleistyy nopeasti. Liehunen Oy on ensimmäisten yritysten joukossa tuomassa Suomeen ohuteristerappauksia. Liehunen Oy:n ensimmäinen lämpörappauskohde oli vuonna 1993 Hotelli Jukra, Hanti-Mansijsk.


Liehunen muutetaan osakeyhtiöksi 10.6.1992.


Julkisivutöiden merkitys kasvaa edelleen: Investoidaan henkilönostimiin, joita ostetaan 2 kpl.


Liehunen Oy tekee ensimmäiset linjasaneerauskohteet:


Neitsytsaarentie 6-10, Helsinki

Klaavuntie 3, Helsinki

 
Historiaa-2-tuomiokirkko

2000-luku

Vakiintumisen ja investointien vuosikymmen


Parvekkeiden raskaat korjaukset yleistyvät ja Liehunen Oy:n vuosikymmenten aikana keräämä kokemus ja taito julkisivutöistä tuo uutta asiakaskuntaa: Arvokiinteistöjen vaativat julkisivutyöt otetaan mukaan palveluihin.


Kalustoon tehdään merkittäviä investointeja: Ostetaan vedettävä nostin "OMME" sekä 8 000 m2 julkisivutelineitä, joiden avulla kyetään työskentelemään julkisivuilla entistä tehokkaammin ja turvallisemmin. Kalustoon investoinnin myötä tarve omille varastotiloille kasvaa. Vuonna 2006 ostetaan ulkovarasto osoitteesta Kelatie 12, Vantaa. Vuonna 2008 ostetaan lämmin varastotila osoitteesta Kelatie 14, Vantaa.


Yksi vuosikymmenen merkittävimmistä ja näyttävimmistä kohteista on Tuomiokirkon keskustornin kunnostustyöt.

 


2010-luku

Kuluva vuosikymmen


Vuosikymmen alkaa "paluulla juurille": Liehunen Oy saa tehtäväkseen Yliopiston kansalliskirjaston julkisivujen perusteellisen korjaamisen Museoviraston valvonnassa. Korjaustyöt tehdään alkuperäisiä rakenteita ja rakennustapoja kunnioittaen ja vaalien.

 

Liehunen ostaa Sutimiesten liiketoiminnan 2013 ja kaikki työntekijät siirtyvät Liehusen palvelukseen. Sutimiehet Oy jää hallinnoimaan Tehtaankadun toimitilaa.

 

Vuosikymmenen suurimpia investointeja ovat 34 metrin korkeuteen yltävän nostinauton sekä uuden kuorma-auton hankinnat.

Tarinamme jatkuu ja historiaamme kirjoitetaan edelleen


Liehunen Oy on kasvannut kuluneiden vuosikymmenten mukanaan tuoman kokemuksen ja taidon myötä perinteisestä maalausliikkeestä ja kelkkamaalarista yhdeksi Suomen osaavimmaksi julkisivukorjaajaksi, jonka työn suorittamisen ja työnjäljen laatuun voi vaativinkin asiakas luottaa.

 

 Kuten vuonna 1963 esitetyssä mainoksessamme todetaan:

Kaikissa ulkomaalausasioissa kannattaa ottaa yhteyttä Liehuseen!